reede, 22. märts 2013

Tellimine Virgo Mihkelsoolt 26. märtsiks 2013

Teade:
neile, kes soovivad Virgo Mihkelsoolt midagi tellida ja tellitud kauba Viljandist kätte saada.

Tellimuse võib saata Anu Johanile - hiljemalt teisipäeva, 26. märtsi 2013 hommikuks e-posti aadressile anu.johani@gmail.com.
1. aprillil saaksime Viljandis kauba laiali jagada. Maksab igaüks Virgo arvele ise. Toodete kirjeldused lead siit: http://www.remedyway.ee/e-pood. Hinnad võivad e-poe hindadest tibake soodsamakski osutuda.

Ilusat alanud kevadet!

Viljandimaa toiduvõrgustik OTT

laupäev, 9. märts 2013

Uudiskiri nr 42

Tere head sõbrad!

OTT teatab rõõmuga, et tänu heale koostööle Päikesega toimuvad neljapäevaõhtused kaubakohtumised nüüd taas päevavalges :-) Tulge 14. märtsil kell 17.30 Leola Ärimaja hoovi ja vaadake ise!

Teated
  • 13. märts 2013 kell 18 Viljandi Vaba Waldorfkool, Lutsu 3, Viljandi.

Loeng "Toit, ülioluline tänapäevase hariduse osa"
Mõni inimpõlv tagasi, enne kui auto vahetas välja hobuse ja vankri, tuli enamik meie toidust ümbruskonnast ning lapsed olid selle kasvatamisse ja valmistamisse sageli kaasatud. Tänapäeval tuleb meie toit kuskilt horisondi tagant ja me võime vaid ette kujutada....

Lektor Geoffrey Burt, biodünaamik ja aednik Rootsist, kes on seotud orgaanilise toidu küsimustega alates 1975.a.
Loeng on suunatud õpetajatele, lapsevanematele, üliõpilastele, neile, keda kõnetab toidu materiaalne ja vaimne osa ning nende seos nii sotsiaalse kui individuaalse arenguga.
Loengu tasu on vabaannetuslik. Tõlge eesti keelde. Rohkem infot SIIT.
Korralduse huvides soovituslik registreeruda: oyfio@hot.ee (Tiina)

  • 14. märtsil 2013 kaubakohtumisel mahetatratooted Kivi-Vigalast! Tellimused palume esitada hiljemalt 13.03 lõunaks, eelistatult e-postiga janekkuu@gmail.com. Tellimisvõimalus jääb püsima ka edaspidi, aga järgmiste tulemiste ajad pole veel teada.

Tatart kasvatab, koorib ja jahvatab Tõrvaaugu talu, tunnustatud mahetootja.
Kivi-Vigala, Vigala vald, Raplamaa.
Tooted: tatrakruup, tatratang, tatrajahu. 1 kg hind 2.76 € (sisaldab käibemaksu). Tehakse ka tatrakestapatju ja beebimadratseid erinevas mõõdus. Tatrakesti saab osta olemasoleva padja täitmiseks / sisu vahetamiseks.
Kontakt ja tellimine: Jüri-Jan Kuusik janekkuu@gmail.com, tel 55 572 329.

Tatar on kasvatud mahedalt. Kõiki tatratooteid pakendatakse 1kg, 0.5kg ja 40kg paberkottidesse. 100 grammis tatras on: energeetiline väärtus kcal 337.5, 1429.2kJ, rasva 2.38%, valku 13.90%, süsivesikuid 67.32%, dieetkiud 4.4g.
Toodete iseloomustus. Tatrakruup (kooritud tatratera). Enda veskis ära kooritud. Tatar on heledat värvi. Me ei rösti tatart. Seda tatratera saab idandada ka.Tatrapeentang. Tatrapeentangust saab kiiresti pudru valmis. Lasta vesi keema ja siis panna tang keeva vette. Keeta paar minutit ja siis lasta veidike haududa. Tatrajahu. Enda veskis jahvatatud. Jahu on heledat värvi. Saab valmistada pannkooke, küpsiseid, vahvleid jne.

14. märtsil on kaubakohtumistel kohal:
  • Kaatarusaare talu. Tellimine: Kadri Kontkar, kadrikontkar@hotmail.com, tel 53 480 632. Hinnakiri SIIN. Samuti on kohal Siili Äri oma kulinaariatoodetega ja kõik teisedki, kellega tellimused kokku lepitakse.

Uued tootjad ja tooted

  • Heinvere talu taimekasvatuses mahetootmisele ülemineku 2. aasta.
Mõnnaste küla Tarvastu vald Viljandimaa.
Tooted: muskuspardi munad (0.20€ muna); hanemunad (suuremad 0.40€, väiksemad 0.30€ muna). Pardimunad väga sobilikud küpsetistesse!
Edaspidi pardi- ja hanetibud Viljandi maakonna inimestele. Kodulinnud saavad õues vabalt liikuda, ka talvel. Toiduks vaid talus kasvatatud vili ja juurikad.
Kontakt ja tellimine: Raivo Teikes tel 56 879 79,1 e-post seisevkaru@gmail.com.

  • Tõrvaaugu talu, tunnustatud mahetootja, Kivi-Vigala, Vigala vald, Raplamaa.
Tooted: tatrakruup, tatratang, tatrajahu. 1 kg hind 2.76 € (sisaldab käibemaksu). Tehakse ka tatrakestapatju ja beebimadratseid erinevas mõõdus. Tatrakesti saab osta olemasoleva padja täitmiseks / sisu vahetamiseks. Kontakt ja tellimine: Jüri-Jan Kuusik janekkuu@gmail.com, tel 55 572 329.


Kroonika
19. veebruaril 2013 tunnustas sotsiaalminister Taavi Rõivas Anu Johanit kui Viljandimaa tänavust tublimat terviseedendajat, tähelepanu pälvisid nii toiduvõrgustiku juhtimine kui ka Ernst Idla liikumise korraldamine. Pidulik sündmus oli üle-eestiline, toimus Tallinnas Estonia teatri talveaias, tunnustusi said terviseedendajad igast maakonnast.
20. veebruaril 2013 külastasid Viljandimaa toiduvõrgustikku OTT kolm põllumajandusministeeriumi ametnikku, et tutvuda võrgustiku toimimise mudeliga ning kogemustega. Toimkonna liikmed esitasid külalistele meie tootjatelt ning mõttekaaslastelt Tartumaalt ning Läänemaalt kogunenud küsimused ja toimus arutelu. Kohtumisel esindasid Põllumajandusministeeriumit Taavi Kand, Aleksander Vukkert ning Jaanus Joasoo Kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonnast.
22. veebruaril 2013 toimunud kanakasvatuse-teemalisel vestlusring-koolitusel "Kanapidajatelt huvilistele" osales 27 huvilist. Piret Purru-Lemetti jagatud kogemused muutsid kohalolnuid targemaks ja loodetavasti kanakasvatust maakonnas tõhusamaks. Osalenute koostöö jätkub nii teadmiste vahetamises kui kõige kasvatamiseks vajaliku hankimises.
25. veebruaril 2013 koolitas Isabel Tamme oma köögis huvilisi taas tervilja teemadel.
28. veebruaril 2013 käisid Anu Johani ja  Kristi Lõhmus Kõos, kus vallamaja saali olid kogunenud kohaliku toiduvõrgustiku asutajad. Uus OTT saab nimeks Omadelt Omadele. Soovime jõudu ja tegutsemislusti agaratele tegijatele!
5. märtsil 2013  esines Urmas Tuuleveski Viljandimaa OTT teemaõhtul Perenaise Päevaraamat.

Maaeluvõrgustik annab teada

Eelinfoks; registreerimine pole veel avatud.

Neljapäeval, 25. aprillil 2013, toimub maaeluvõrgustiku kohaliku toidu võrgustike teemapäev Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis. Seminari teemaks on hea hügieenitava juhendmaterjalid toidu väikekäitlejatele. Seminaril keskendutakse olemasolevatele juhendmaterjalidele, millistele nõuetele peaksid hea hügieenitava juhendid vastama, kuidas võiks välja näha nende koostamise protsess jne. Täpsem päevakava saadetakse märtsikuu jooksul.

Seminar toimub kell 11-16, kuid kohale on võimalik tulla juba kell 9, et tutvuda Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kaasaegse õppetööstuse ja –köögiga, mida saavad kasutada ka ettevõtjad oma tootearenduseks. Maamaamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustiku büroo korraldab teemapäeva koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Veterinaar- ja Toiduametiga.


Rõõmsate kohtumisteni!

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond
viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm